ULTRA Trail Fagaras

Leagan de legenda al poporului roman, citadela a luptătorilor pentru libertate, Muntii Fagaras vor fi gazda unui eveniment care ne va purta pe “adancile urme” ale inaintasilor nostrii...

ULTRA Trail Fagaras
  31.08 - 02.09.2012 
... prolog la Avrig - SB, urmat de doua zile in cea mai grandioasa regiune alpina din lantul Carpatilor romanesti. Versanti salbatici, sei inguste, paduri umbroase, creste si custuri, uriase circuri glaciare si zeci de lacuri, toate acestea va asteapta sa le redescoperiti in cursa de alergare montana ce incununeaza seria de evenimente outdoor CarpathianMan®.
           
Sibiu, Arges, Brasov sunt cele trei judete atinse de rutele ULTRA Trail Fagaras in peregrinarile la nord si sud de creasta fagarasana, astfel au fost pregatite doua curse pe echipe:
           
UTF3 - 70 km lungime, 5420m urcare si 5240m coborare in trei etape
UTF1 - 32.3 km lungime, 3120m urcare si 2370m coborare intr-o etapa.
 

ULTRA Trail Fagaras, piesa lipsa din puzzle-ul initial CarpathianMan® se va desfasura in acest an pentru prima data, finalizand astfel un proiect multisport romanesc care sa promoveze sportul outdoor de anduranta.
Punerea acestuia in practica a inceput in octombrie 2006 cu o prima editie a cunoscutului Maraton Piatra Craiului (alergare montana), urmat la cateva luni de Postavaru Night (schi alpinism) si in 2008 de Sinaia Winter Race (schi alpinism). Doi ani mai tarziu a fost lansat Bike 3Mountains (mountain bike).

Pe langa organizarea seriei de evenimente, CarpathianMan® sustine protejarea mediului si refacerea celui distrus, prezervarea si promovarea stilului de viata traditional, al activitatiilor si al mestesugurilor aflate in stransa legatura cu muntele. Totodata incearca sa faca cunoscute numele si activitatea celor care fac cinste Carpatiilor si neamului nostru.
         
www.carpathianman.ro

1 comment:

profu de geogra said...

Foarte utile aceste activitati. Avem nevoie de cat mai multe astfel de activitati.
Felicitari!