Plantează un copac!

MPC a iniţiat în 2009 o acţiune care are ca scop reducerea efectului negativ generat de tăierile de pădure din Parcul Naţional Piatra Craiului. Iniţiativa a fost încă de la început susţinută de Administraţia Parcului Naţional Piatra Craiului, Asociaţia de Ecoturism din România si de WWF România. O parte din înscrieri sunt direcţionate către achiziţionarea de puieţi şi materiale si pregătirea plantării. Participanţii la maraton şi nu numai se pot implica în etapele de curăţire a zonei alese, la transportul puieţilor, plantarea propriu-zisă şi acţiunile ulterioare. Cu sprijinul vostru vom putea face mai mult!

2010
S-a curăţit zona în continuare şi s-a completat cu puieţi noi locurile în care nu s-au prins cei vechi. S-a pregătit zona pentru o noua plantare.

2009
S-au achiziţiont şi plantat 3000 de puieţi de molid în zona Lespezi de pe versantul estic al Pietrei Craiului.
Acţiunea de plantare a avut loc în aprilie 2010 în câteva zile consecutive. Participanţi: Ana Clinciu, Robert Benga, Laura Florescu, Dana Ciocic, Andreea Dan, Ţilea Pepi, Lolu Ciprian, Cosmin Dan, Ionuţ Creţu, Adi Ciurea, Laviniu Terciu, Cătălin Colţea, Bogdan Florescu, Spulber Dan, Bogdan Sulică, Lucian Clinciu.